Dobrodošli!

Za pristup stranici morate imati 18 godina!

Info

sve što vas zanima o ecigaretama pitajte na info@ecigarete.hr

13.03.2017.

Stupanjem na snagu novog zakona o ograničavanju duhanskih proizvoda dobro je da znate sljedeće:

  1. Zabranjeno je prodavati ecigarete i popratnu opremu osobama mlađim od 18 godina.
  2. Zabranjena je upotreba ecigareta u svim zatvorenim javnim prostorima. (kao i klasične cigarete)
    – predviđena novčana kazna za ovaj prekršaj je 1000kn!
  3. Bočice sa e-tekućinom ne smiju imati obujam veći od 10ml i ne smiju imati više od 20mg nikotina!
     – prodaja tekućina sa većim obujmom i više nikotina dozvoljena je do 20.05.2017.!
  4. Više-manje sve ostalo tiče se uvoznika i prodavača ecigareta i popratne opreme i ne utječe na korisnike.

01.10.2016.

Trajanje baterija uz Sub-Ohm grijače?

Standardna logika 100mAh = 1 sat parenja kod sub-ohm grijača nažalost ne radi. Ova jednadžba vrijedi u slučaju da koristite grijače sa 1,5 i više Ω. Kod sub-ohm grijača otpori su obično manji od 1Ω pa se tako i trajanje baterije bitno skraćuje. Ako baterija ima npr. 1000mAh, kod klasičnog grijača normalno je da traje nekih 10-tak sati parenja, dok sa grijačem od npr. 0.5Ω traje svega 2 ili 3 sata. Iako sub-ohm grijači pružaju daleko više dima i jači osjećaj pušenja, treba uzeti u obzir da baterija kraće traje, pa ako se odlučite na sub-ohmove, svakako preporučamo da razmislite i o bateriji većeg kapaciteta.

01.09.2016.

Promjena okusa?

Kao i sa svime u životu, s vremenom se naviknemo i na okus e-tekućine koju koristimo. Tada može doći do pojave koju e-pušači nazivaju “vapers tounge”. Odnosno, može se desiti da tekućina počne smetati za grlo i javljaju se slični simptomi kao kod alergije na PG. Preporuka je da se barem svakih 6 mjeseci promjeni okus e-tekućine. Uvijek se nakon par bočica isprobavanja možete vratiti na staro, a tko zna, možda nađete i novu omiljenu tekućinu!

01.08.2016.

PG ili VG?

PG ili propilen glikol i VG ili biljni (vegetable) glicerin su osnovni sastojci svake tekućine. Oba sastojka su potpuno sigurni za korištenje u e-tekućinama i koriste se u prehrambenoj industriji preko 60 godina. Oni su zaslužni za količinu pare koju ispuhujete, pa tako omjer PG i VG određuje koliko će tekućina “trajati”. Veći omjer PG daje više pare ali se i tekućina brže troši, dok veći omjer VG daje puniji dim i finije arome. VG je gušći i preporuča se koristiti sa tankovima koji imaju donje grijače, jer u prevelikom omjeru mogu “zagušiti” grijač i potrošiti ga prije vremena. Također, vrlo mali postotak ljudi (>1% na svijetu!) je alergičan na PG, tako da postoje i tekućine koje su 100% VG. “Alergija” na PG izgleda tako da vas u ustima pecka i škaklja za grlo, a u nekim slučajevima razviju se i afte. To nije razlog za prestanak korištenja ecigarete, već jednostavno promijenite e-tekućinu ili prijeđete na 100% VG.

01.07.2016.

Donji ili gornji grijač?

Različiti tankovi imaju različito postavljene grijače. Ako je grijač postavljen bliže usniku (gornji grijač) tada je osjećaj pare nešto topliji i sličniji cigareti. Ovakvi tankovi preporučaju se početnicima jer obično daju nešto jači osjećaj pušenja(npr. CE4). Tankovi gdje su grijači smješteni bliže bateriji (donji grijač), daju nešto hladniji dim i finije arome, te se preporučaju iskusnijim korisnicima koji su se odvikli dima cigarete i sada žele uživati u raznim okusima. Tankovi sa donjim grijačem preporučaju se i početnicima koji su koristili slabije cigarete.

01.06.2016.

Odvikavanje od nikotina!

Tijekom pušenja klasičnih cigareta već unosite dvostruko veću dozu nikotina od najveće doze dostupne za ecigarete. Poznata stvar je da pušite zbog ovisnosti o nikotinu, a ne o smradu u cigaretama. Dakle, ako odmah prijeđete na e-tekućinu sa vrlo niskom razinom ili bez nikotina, tijelo će reagirati kao da ste u potpunosti prestali pušiti. To znači da će nakon određenog vremena (oko mjesec dana ako pušite kutiju dnevno) jetra prestati lučiti hormon koji se oslobađa prilikom pušenja i prava pušačka kriza nastupa tek tada. Mark Twain je rekao: “Prestati pušiti je najlakša stvar na svijetu, ja sam prestao preko stotinu puta!”
Preporuka je uvijek postupno smanjivati dozu nikotina i time postepeno odvikavati tijelo od nikotina. Početna razina nikotina određuje se individualno prema cigaretama koje ste koristili, tako da pušači jačih cigareta obavezno startaju sa 18mg, dok pušači slabijih cigareta mogu krenuti i sa 12mg nikotina.

01.05.2016.

Kvaliteta tekućina?

Svi provjereni proizvođači e-tekućina u svom procesu proizvodnje koriste samo sastojke visoke čistoće i kvalitete. U takvim pogonima osiguravaju se laboratorijski uvjeti i svi pogoni su podložni određenim standardima. Za koju vrstu tekućina se odlučite, ovisi o Vašem ukusu, ali bitno je uvijek uzimati od provjerenih prodavača i paziti da pakiranje ima zaštitu ili neki oblik sigurne provjere da tekućina nije bila otvorena.

01.04.2016.

Prednosti i mane MOD ecigareta

MOD je vrsta ecigarete koja ima mogućnosti podešavanja jačine zagrijavanja tanka i time pružiti još bolji osjećaj pušenja. Obično su to malo veći modeli zato jer su namijenjeni “naprednijim” korisnicima, koji žele jedan uređaj sa dugotrajnijom baterijom na koji se može kombinirati više vrsta tankova. Također, u MOD-ovima ima i više elektronike pa treba mjesta da to sve stane. Polako se pojavljuje trend manjih MOD ecigareta, koji pružaju sve mogućnosti većih modela, ali imaju kratkotrajnije baterije. (npr. Cool Fire PEBBLE)

01.03.2016.

510 i eGo navoj?

510 i eGo navoj sada su već standardni navoji u svijetu ecigareta. 510 je zapravo onaj unutarnji navoj na svakom eGo navoju. Dakle, ako imate tank sa 510 navojem, on će raditi na baterije sa eGo navojem. Ako imate tank sa eGo navojem, potreban vam je adapter da bi tank mogao raditi na baterije i MOD-ove sa 510 navojem!

01.02.2016.

Da li je bolje imati jednu veću ili dvije manje?

Uvijek preporučamo imati dvije baterije. Dok je jedna na punjaču drugu možete nesmetano koristiti. Isto tako, kod elektronike se nikad ne zna kad se može desiti kvar ili nezgoda i uvijek je dobro imati rezervnu bateriju. Ako manje pušite, za cijeli dan dovoljna je i jedna veća (npr. 2200mAh) baterija, ali mi svakako preporučamo barem jednu manju (npr. 650mAh) u rezervi.

01.01.2016.

Osnove – sastav ecigarete

Svaka ecigareta sastoji se od 3 osnovna dijela – baterija, tanka i tekućine.
Baterija određuje koliko će ecigareta trajati prije nego je potrebno ponovno punjenje (2, 6, 10 ili čak preko 20 sati aktivnog pušenja). Tank određuje osjećaj pušenja i količinu pare, a razlikuju se po veličini, vrsti navoja i mogućnosti mijenjanja grijača. Tekućina određuje okus i količinu nikotina koju unosite.