Još 40.00  do besplatne dostave!

RTA DEAD RABBIT M

39.00 

U setu dolazi:
rezervno staklo
odvijač i alat za “izradu” mesh grijača
rezervne gumice
rezervni šerafići
2x gotovi mesh grijač 0.25Ω
2x gotovi mesh SS316L grijač 0.15Ω
4x “vezica” pamuka

Očisti

Opis

Specifikacije
Gornja regulacija protoka zraka
Gornje punjenje tekućinom
Kapacitet – veliki
Veličina – ɸ25mm
Konektor – 510
Usnik – 810
Baza – mesh

DEAD RABBIT M proizvođača Hellvape je DL tank za samoizradu mesh grijača. Kapacitet tanka je 3ml, a setu dolazi i rezervno „bubble“ staklo za povećanje kapaciteta na 4.5ml. Puni se jednostavno sa gornje strane, gdje je smješten i otvor za regulaciju protoka zraka. Iako iz vana ne izgleda tako, unutra na „dimnjaku“ rupice za protok zraka su pozicionirane u stilu „honeycomb“ za još bolji okus. Sa 25mm promjera, ima dovoljno mjesta na bazi za jednostavno umetanje mesh pločice i komotno provlačenje pamuka. Za ispravno montiranje pamuka, predlažemo da pogledate neki od Youtube videa, zato što previše ili premalo vate može rezultirati dry hitom, što na mesh tanku svakako želite izbjeći.

Izrada i korištenje vlastitih grijača može Vam dugoročno uštedjeti novac, ali preporuča se samo naprednijim korisnicima sa osnovnim znanjem u elektronici. Noviji uređaji imaju ugrađene zaštite od kratkog spoja i potencijalnih grešaka kod izrade grijača, ali svakako preporučamo da dobro proučite što i kako raditi prije nego se upustite u izradu vlastitih grijača.

Korisni pojmovi:

RTA – rebuildable tank atomizer – atomizer za samoizradu grijača sa tankom za tekućinu
RDA – rebuildable dripping atomizer – atomizer za samoizradu grijača u koji se kapa etekućina (nema tank)

DL ili DTL – direct (to) lung – način parenja prilikom kojeg se para uvlači direktno u pluća, obično na snagama od 30W-100W ili više, ovisno o grijaču. Kako se pari na većoj snazi, proizvodi više pare i daje izraženije slatke, voćne i desertne arome. Obično DL atomizeri imaju i veće otvore za protok zraka radi lakšeg udisanja takve količine pare
MTL – mouth to lung – način parenja prilikom kojeg se vjernije simulira klasično pušenje, tj. para se uvlači u usta pa onda u pluća. Protok zraka je na ovakvim atomizerima manji, pa je i količina pare u većini slučajeva manja. MTL atomizeri se obično koriste na snagama od 10-20W, i većinom su namjenjeni etekućinama sa duhanskim okusima, koji daju bolju aromu na manjim snagama.
RDL – restricted direct lung – nešto između DL i MTL načina, tj. protok zraka je nešto veći nego na MTL, ali koriste manje snage nego DL.

SS316, Ni, Ti, KA … – oznake za različite vrste žica koje se koriste u izradi grijača. Najčešće su KA, tj. kantal i Ni, tj. nikl-krom koji se koriste na klasičnim uređajima sa regulacijom snage u vatima (W).  SS316, Ti i još nekoliko vrsta su žice koje imaju mogućnost regulacije temperaturom TC ili TCR (različiti materijali imaju različiti temperaturni koeficjent otpora, tj. otpor žice se mjenja sa temperaturom) 
Clapton – fused, triple fused, alien… – vrsta grijača gdje je obično više žica posloženo u jedan grijač Glavna prednost ovakvih grijača je što su površinom veći pa zagrijavaju više vate i proizvode više pare. O okusima i aromama se može raspravljati, ali kako se clapton grijač sastoji od više žica koje se zagrijavaju na sličnim, ali ne istim temperaturama, dobije se više različitih nota iz jedne tekućine nego npr na klasičnoj kantal žici. Napraviti vlastiti clapton grijač nije jednostavno, ali kada uspijete, i on daje dobar okus, vaš status u vape svijetu je na novom nivou. Srećom, možete nabaviti i gotovi clapton grijač i isprobati prednosti ili nedostatke u odnosu na klasične grijače.

Možda će vam se također svidjeti…